Греяното вино е една от емблемите на зимата – подобно

...
Греяното вино е една от емблемите на зимата – подобно
Коментари Харесай

Здрави по празниците с греяно вино

Греяното вино е една от емблемите на зимата – сходно на горещия шоколад в красива чаша и добра компания. Разбира се, за някои греяното вино не е обвързвано толкоз с ароматното благоухание на портокалови корички, колкото с.. простуда, изпотяване и люто топло вино. И въпреки всичко, каквато и да е асоциацията, заложете на тази изкусителна топла напитка – тъй като тя е освен вкусна, освен сгряваща, само че и доста потребна!

Греяното вино пази от много болежки. И ще се учудите какъв брой ефикасно се оказва за редица проблеми. Оздравете се, до момента в който се глезите с него!

Пази от диабет, понижава холестерола

Това вино открито понижава риска от диабет с до 13%. Освен това пиенето на греяно алено вино – изключително от грозде вид Темпранийо, има забележителен резултат върху холестерола.

Противовъзпалително деяние и изгоди за костите

Консумацията на греяно вино възвръща естествената функционалност на тъканите. Освен това се бори с болките, подбудени от артрита. Полезно е доста и за костите. Доказано е, да вземем за пример, че дамите, пиещи от една до три чаши вино, имат по-голяма костна минерална компактност в тазобедрената област, в сравнение с въздържателките.

Бори Алцхаймер, ускорява паметта, грижи се за сърцето

Естественото съединяване ресвератрол, което се открива в аленото грозде, аленото вино, малините и тъмния шоколад, потвърдено работи удобно върху паметта. Той понижава отрицателното въздействие на нездравословните молекули, проникващи в мозъчната тъкан и по този начин предотвратяват заплахата от заболяване от Алцхаймер.

Греяното вино сполучливо се грижи и за сърцето. Това се дължи най-много на полифенолите – антиоксидантите, които понижават риска от нежелано съсирване на кръвта и поддържат положителното положение на кръвоносните съдове. Лекарите са безапелационни, че тези съединения са съвсем толкоз ефикасни, колкото хапчетата за сърце. Затова и една чаша вино дневно понижава риска от инфаркт. И назад – в случай че надвишите повече от две напитки, рискът скача внезапно.

Пази от настинки и детоксикира

Чаша греяно вино седмично пази от пробиви в имунната система, както и развиването на простуда или вирус. В него има антиоксиданти, които се борят с инфекциите и защищават клетките от въздействието на свободните радикали. Установено е, че банкет на 14 чаши вино седмично, в продължение на година, понижават с 40% риска от развиване на простуда.

Греяното вино също и детоксикира сполучливо организма. Особено в случай че добавите в него и индийско орехче. Сместа пречиства черния дроб и бъбреците от токсините, които се натрупват там.

Срещу запек

Това вино е повсеместен лек против запек – изключително, в случай че добавите в него карамфил. Активните съставки на растението усъвършенстват храносмилането, като усилва стомашно-чревните ензими. Освен това има способността да усилва подвижността на червата.

Подмладява кожата

В аленото вино се откриват дейни съставки, като флавоноид, ресвератрол и танин, които интензивно оказват помощ в битката със стареенето на кожата. А с изключение на като пиво може да се употребява и като маска за кожа. Просто втрийте греяно алено вино в кожата и оставете 10 минутки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР