Грета Тунберг промени името си на Шарън в Twitter заради

...
Грета Тунберг промени името си на Шарън в Twitter заради
Коментари Харесай

Грета Тунберг навърши 17, отбеляза рождения си ден с протест

Грета Тунберг промени името си на Шарън в Twitter поради състезателка в известна телевизионна викторина, която наподобява нямаше визия коя е тя.
Играейки в шоу за звезди на BBC актрисата Аманда Хендерсън беше помолена да назове известна еко активистка тийнейджърка, предава БГНЕС. Явно мощно затруднена, Хендерсън поклати глава и допусна: „ Шарън ”. Клип с нейния отговор - и коментарът на водещия шоуто Джон Хъмфрис - е гледан повече от пет милиона пъти. Клипът скоро доближи до самата Тунберг, която промени името си в Twitter.
Вчера тийнейджърката навърши 17 години. Вместо да чества, обаче, нощес тя отиде пред Народното събрание в Стокхолм за нормалния си петъчен митинг.
В Twitter Грета написа: " Ученическата стачка - 72-а седмица " и разгласява своя фотография, на която държи надпис " Ученическа стачка за климата ". Първата сходна демонстрация измежду учениците тя провежда през есента на 2018 година.

Thank you so much for all the birthday wishes today!!❤️ pic.twitter.com/ydnoUZ6E8H
— Sharon (@GretaThunberg) 3 януари 2020 година
Миналия месец Грета се завърна в родината си, откакто отсъства в продължение на четири месеца и половина. Докато беше отвън страната, Тунберг говори на манифестации против климатичните промени - от Швейцария до Ню Йорк, както и на конференцията за климата на Организация на обединените нации в Мадрид.
През декември Тунберг бе обявена от списание " Тайм " за персона на годината поради ролята й в организирането на петъчните училищен митинги по света с претенции за дейности, ограничаващи климатичните промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР