Грета Тунберг категорично не се отказва от ролята си на

...
Грета Тунберг категорично не се отказва от ролята си на
Коментари Харесай

Грета Тунберг никога не се отказва

Грета Тунберг изрично не се отхвърля от ролята си на безжалостен природозащитник и екоактивист. Заради разбиранията си постоянно младата жена влиза даже в директни пререкания с формалните представители на властта.
 Андрю Тейт, Грета Тунберг и заяждането сред двамата
Когато Грета Тунберг постави в дребния си джоб Андрю Тейт

Грета не остава длъжна

Само преди ден 20-годишната Грета за следващ път се конфликта с полицията. Дори се стигна до ареста ѝ. Причина за това е присъединяване ѝ в проведен митинг, дружно с още мнозина деятели против разширение на въглищната мина, ситуирана наоколо до немското село Луцерат.

Според фотосите, които се разпространиха часове след ареста в обществените мрежи, Грета безусловно е изнесена на ръце от полицията за битка с безредиците от мястото на митинга. Наред с още няколко протестиращи, тя е публично арестувана от управляващите и е прекарала няколко часа в ареста.

Официален говорител на управляващите е споделил пред Reuters, че Грета е била застанала директно до ръба на мината дружно със свои съидейници. Тогава се наложило групата принудително да бъде изведена от обсега на рисковата зона и да се откри самоличността на всеки от участниците. Изрично се е акцентира, че Грета и останалите деятели ще бъдат освободени в границите на няколко часа.

Още на 13 януари Грета разгласи в Instagram, че се причислява към протестиращите край село Луцерат.

Тогава показа своя фотография, на която държи табела с надпис " Оставете го в земята " и изяснява, че от години хората в Луцерат се съпротивляват и пазят своето населено място. Опасенията им са, че въглищната мина заплашва живота им. И макар всеобщото изселване и обезлюдяване на селото, " борбеният дух е към момента жив " - по думите на самата Грета.
 Грета Тунберг, новата ѝ книга, Организация на обединените нации, Cop27 и желае ли активистката да влезе в политиката
Иска ли да влезе в политиката Грета Тунберг

Какви са упоритостите на активистката

Тя, както и останалите протестиращи,призовават държавното управление да не продължава да добива въглища, а вместо това да се концентрира върху възобновимите запаси, написа Reuters.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР