Грета Ганева е адвокат, водила е дела по правата на

...
Грета Ганева е адвокат, водила е дела по правата на
Коментари Харесай

Ключът не е в суровите наказания на непълнолетните

Грета Ганева е юрист, водила е каузи по правата на индивида пред съда в Страсбург. Коментарът й е от " Facebook " и е във връзка желанието на ГЕРБ да внесе промени в Наказателен кодекс за по-тежки санкции на малолетните убийци. Новината беше обявена от премиера Бойко Борисов, който се срещна с бащата на убитата в с. Галиче 18-годишна ученичка Андрея.

Наказание може да се постанова върху човек, който схваща свойството и смисъла на постъпките си. До навършване на пълноправие детето не е стигнало в цялост до тази фаза и към момента се образува. Детската персона продължава да пораства и построява.

Ако ще налагаш по- тежко наказване върху някой, който точно заради своята незралост е направил закононарушение, положителен резултат няма да има. При незрялата персона не може да мислиш, че тежкото наказване ще има възпиращ резултат, още по-малко пък образователен или изправителен.

Та, в случай че искаш да няма закононарушения, осъществени от малолетни, простичко е! В вярната политиката към децата и фамилиите е ключът. Не в суровите санкции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР