Грешна е постъпката на предишния здравен министър Асена Сербезова, от

...
Грешна е постъпката на предишния здравен министър Асена Сербезова, от
Коментари Харесай

Меджидиев с критика към предишния здравен министър за недостига на лекарства

" Грешна е постъпката на предходния здравен министър Асена Сербезова, от следени 400 медикамента за дефицит те са сведени до 60 ", съобщи на брифинг служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев след съвещание на Съвета за медикаментите към здравния министър.

По думите му това е стратегически проблем, касаещ националната сигурност, тъй като от тук се дефинират комфортът на живот и лекуването на популацията.

" Населението има нужда да има лекарства в мрежата. На профилирания съвет взехме решение да предложим законодателни промени в системата за надзор. Длъжен съм да сезирам прокуратурата за нередности. Ще увеличим броя на медикаментите, които се наблюдават като наличност, с цел да може да се реализира действителен надзор, ще се прибавят медикаменти, които са животоспасяващи ", добави Асен Меджидиев.

По думите му би трябвало да се реализира държавен надзор върху медикаментите.

" Ще създадем забележима неналичието в складовете, с цел да може всяка една аптека да може да наблюдава и да търси избран медикамент от други снабдители, ще предоставим ежедневна информация на лекарите. Всички снабдители са мобилизирани, внасят се изключително спомагателни количества, имаме в допълнение зареждане на Пулмикорт ", сподели здравният министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР