Грешки в диетата могат да се допуснат по всевъзможни начини.

Грешки в диетата могат да се допуснат по всевъзможни начини. ...

Полезни храни, от които се пълнее.


Грешки в диетата могат да се допуснат по всевъзможни начини. Една салата например може да се окаже твърде калорична, въпреки че е съставена главно от зеленолистни зеленчуци. Ако в нея има голямо количество винегрет, той добавя неподозирано много излишни калории.

Кои са храните и съставките, които са полезни, но прекалено калорични и тайно ни карат да напълняваме?

Кокос

Кокосовото мляко и кокосовото масло са истинска калорийна бомба. Те са широко разпространени напоследък и част от схващането за здравословно и алтернативно хранене. Кокосовите изделия обаче са много богати на калории и мазнини. В една чаша кокосово мляко например се съдържат невероятните 445 калории и цели 4 грама мазнини. Това в добавка към останалите калории, приети през деня, може да се окаже препъникамъкът във вашата диета, макар и здравословна.

Ядки

Ядките са полезна храна, която съдържа важни хранителни вещества, протеини и полезни мазнини. С тяхното количество обаче задължително трябва да се внимава, защото само в 30 грама ядки се съдържат цели 185 калории и 18 грама мазнини. Ако добавите шепа ядки или цяла чаша към здравословната си зърнена закуска, тя ще се превърне в калорийна бомба без да усетите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg