Грешки, умишлено премълчавани факти и провали на здравните власти са

...
Грешки, умишлено премълчавани факти и провали на здравните власти са
Коментари Харесай

Скандално: Трупове на болни от К-19 осеяли Бергамо заради груби грешки и тайни!

Грешки, съзнателно премълчавани обстоятелства и провали на здравните управляващи са довели до злополуката в Бергамо. Анализът на обстановката там демонстрира за какво този регион в Италия беше по този начин тежко покосен от ковид. Така стартира разбор на "Дойче Веле " на тематика "Коронавирус: Грешки и провали са довели до злополуката в Бергамо ".

Целият драматизъм може да бъде изразен с една статистическа стойност: броят на умрелите в Бергамо и едноименната провинция през първите седмици на епидемията е бил с 568% по-голям от нормалния, отбелязва „ Зюддойче Цайтунг ". От многочислени репортажи на разнообразни медии тогава стана ясно, че нито един различен регион в Европа не е толкоз тежко обиден от COVID-19, колкото Бергамо.

Какъв е бил броят на умрелите от ковид?
Ново проучване, представено от „ Зюддойче цайтунг, хвърля светлина по този въпрос. Проучени са били данните за междинната смъртност на хората в 6 866 от общо 7 904 италиански общини сред 2015 и 2019 година и във времето от 20 февруари до 31 март.



Данните са били съпоставени със смъртността през същия интервал на тази година, когато броят на умрелите е бил приблизително с 25 354 повече, в сравнение с в годините преди този момент.

Повечето жертви са от северните региони на страната. Освен Бергамо , другите провинции с най-голямо нарастване на смъртните случаи са били Кремона (+391%), Лоди (+371%), Бреша (+291%), Пиаченца (+264%) и Парма (+208%). В същото време в Централна и в Южна Италия смъртността се е задържала на нормалните си равнища.

Наложените в цяла Италия ограничавания освен попречиха разпространяването на COVID-19 в стопански по-слабите региони на страната, само че и доведоха до намаление на смъртността в тях, заради това, че по време на строгата карантина понижиха жертвите от произшествия или трудови злополуки.

Централният въпрос е каква част от тези 25 354 души фактически са умряли от COVID-19. От тях 13 710 попадат и в статистиките на Гражданската отбрана. Остават 11 644 души, за които създателите на проучването одобряват, че са умряли в резултат на ковид - директно или индиректно наранени от него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР