Грешката на министъра на правосъдието Христо Иванов е, че забави

...
Грешката на министъра на правосъдието Христо Иванов е, че забави
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Грешката на Христо Иванов е, че забави разговора с опозиционните партии

Грешката на министъра на правораздаването Христо Иванов е, че забави във времето диалога с опозиционните партии. Това сподели пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов след разкриване на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на Момчилград, на въпрос по отношение на полемиките към правосъдната промяна и обвиняванията, че държавното управление ще падне поради нея. „ Вчера разговарях близо 2 часа с Радан Кънев по всички тематики. Припомням – влезе правосъдната тактика в Народното събрание, гласоподава се, положихме доста старания за съгласие и тя да се приложи”, изясни министър председателят. „ Направих многократни срещи със съдии и прокурори дружно с правосъдния министър, направихме обществено представянето с Румяна Бъчварова и Христо Иванов.

„ Когато обаче искаш да променяш Конституция, би трябвало да си наясно, че с гласовете, които имаш това не може да се случи. Ако имахме над 160 депутата – елементарно. Когато обаче 160 не са по силите на ръководещите коалиция плюс подкрепящи партии, би трябвало да отидеш да разговаряш с опозицията”, посочи Борисов.

„ Грешката на министъра на правораздаването, с който работим и не инцидентно се употребява с цялостната ми поддръжка е, че забави във времето диалога с опозиционните партии”, разяснява още министър-председателят. „ Трябва да създадем 160 депутата. Това е единствената ми забележка към него. Надявам се да проведем тези диалози с опозицията да потърсим консенсус, с цел да съберем тези 160 депутата”, сподели още Бойко Борисов. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР