Грешка в системата! Така лекарите си обясняват факта, че пациент

...
Грешка в системата! Така лекарите си обясняват факта, че пациент
Коментари Харесай

Грешка в системата: Пациент, починал от сърдечна недостатъчност, се оказа болен от COVID

Грешка в системата! Така лекарите си изясняват обстоятелството, че пациент е умрял с диагноза сърдечна непълнота, а след това се оказал болен от ковид. Тестът излязъл едвам след погребението на пациента.

Преди седмица бащата на Димитър Ланков е признат по неотложност в болничното заведение в Пирдоп. Два дни по-късно умира.

Георги Ланков е умрял на 13 октомври от сърдечна и дихателна непълнота. Два дни по-късно се оказва, че е болен от ковид

„ Погребаваме го и когато към този момент всичко завършва, се обаждат на майка ми на 15-ти, че татко ми е умрял от Коронавирус и нейната проба е позитивна и до един час да сме на адреса под карантина “, описа Димитър Ланков.

Самият Димитър е с негативен тест и недоумява по какъв начин по този начин първо диагнозата е една, а след това - се оказва напълно друга. Според лекарите - системата е мудна и до момента в който излязат резултатите, индивидът към този момент е умрял.

„ Точно при него тестванията пристигнаха с ден забавяне и ние незабавно уведомихме околните “, съобщи Юлия Димитрова.

Според здравния министър Костадин Ангелов забавянията от време на време се дължат на обстоятелството, че се работи с изключителна точност. Кметът на Пирдоп изясни, че в целия град има единствено един инфектиран с ковид. Но е чувал за случаи, в които родственици се оплакват, че се съмняват в диагнозата посмъртно.

„ В цялата страна се прокрадваха такива приказки, че надали не се получават и пари, само че аз такова нещо не съм виждал “, сподели Ангел Петров.

А Димитър Ланков остава под карантина, макар негативния си тест.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР