Грешка в определянето на 20-километровата санитарна зона наложи стопани от

...
Грешка в определянето на 20-километровата санитарна зона наложи стопани от
Коментари Харесай

Грешна заповед доведе до безпричинно клане на свине във Врачанско

Грешка в определянето на 20-километровата санитарна зона наложи стопани от село Фурен да изколят без да има потребност домашните си прасета. За това алармирал пред Радио ВИДИН кметът, Красимир Истерков.
"В 17.30 часа получавам писмо и го разпространявам на хората. На другия ден на сесията поражда спор, че нещо е станало и ние не сме в тази зона. Тогава се обадих на тези, които знам, че са с майки да не бързат да си колят стоката. 3 фамилии заклаха по-големите си свине. "
Селото има към 50 поданици, единствено няколко от тях гледат прасета. Нито един собственик не е записал животните си в кметството, с цел да чака помощ от страната, изясни още кметът.
"Никой на никое място не е регистриран, нито имаме участъков доктор, нито имаме персонални марки, нито животновъдни обекти, които дават отговор на тези условия. Нито пък имаме условия да купуваме препарати някой да ни узакони обектите. "
Според кмета, заповедта за умъртвяване на домашните прасета е поради открито болно диво прасе в региона.
"Там някъде към Чирен е намерено диво прасе с такива признаци, само че ние сме на повече от 20 км и по тази причина ни извадиха от санитарната зона... "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР