Грешка, що се отнася до търговските вериги, е, че в

...
Грешка, що се отнася до търговските вериги, е, че в
Коментари Харесай

Пламен Грозданов: Правилна стъпка е да се борим за българското производство

Грешка, що се отнася до комерсиалните вериги, е, че първоначално бяха позволени безотговорно да развият своята мрежова конструкция в нашата страна. В множеството европейски страни огромните хипермаркети са изнесени отвън градовете. У нас не е по този начин и те унищожиха доста дребни магазинчета, които даваха самун не на един и двама в нашата страна.
Това разяснява пред БНР Пламен Грозданов, изпълнителен шеф на Съюз създадено в България.

„ Виждаме стъпка в вярната посока. Отдавна се борим за една по-сериозна, дълготрайна и премислена политика за отбрана на българското произвеждане. Въпросът е до каква степен ще е дейно това, тъй като е нужна цялостна и многопланова тактика и освен в условия на рецесия, а това да е политика на страната... Това да бъде началото на цялостна тактика “.

По думите му това е детайл на продоволствената сигурност на българската страна и детайл на националната сигурност:

„ През последните 20-30 години загубихме доста производства. Селското ни стопанство стана монокултурно. Малко са крайните артикули, които предлагаме на пазара “.

Според него би трябвало да има морал на бизнес държание в страната.

„ Отдавна преговаряме с няколко държавни управления да се инициира мощна стратегия към българското население да купува българското “.

Като краткотрайна мярка той предложи комерсиалните вериги, които всяка година упорстват да се усъвършенстват изискванията – да получават спомагателни отстъпки от цената, контрактувана с българските производители, тази година да не го вършат.

„ Държавата би трябвало да се замисли в каква посока да работи стратегически в бъдеще да поддържа българското произвеждане “.

Големият проблем съгласно Грозданов съществува в разпределението на цената, която получава веригата, сред търговеца и производителя.

„ За страдание, в голямата си част отива в търговеца, а това стопира нашето произвеждане. Много български производители работят с веригите единствено с цел да могат да разхвърлят разноските си върху по-голям размер продукция, така наречен стопанска система на мащаба “., изясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР