Грешка ще е само парамедици да посещават спешните адреси. Това

...
Грешка ще е само парамедици да посещават спешните адреси. Това
Коментари Харесай

Д-р Илко Семерджиев: Ще е грешка само парамедици да посещават спешните адреси

Грешка ще е единствено парамедици да посещават незабавните адреси. Това сподели някогашният здравен министър доктор Илко Семерджиев по Нова Нюз. Тази година ще има отделени 153 млн. лева повече за медикаменти. По думите му през 2022 година за пръв път по-голямата част от финансирането няма да отиде в лечебните заведения.

„ Тази година се възнамеряват 2 млр.750 милиона лева за болнична помощ, което е със 131 милиона повече. За медикаменти предходната година бяха отделени един милиард и 357– в този момент те ще са със 153 милиона повече. Вижда се, че парите за здраве, заложени в бюджета тази година са със 604 милиона повече спрямо предходната година. Важно е да се означи обаче, че предходната година второто служебно държавно управление при изработката на целогодишния бюджет, обезпечи повече пари. Кацаров съумя да отбрани 120 милиона повече за разлика от настоящия здравен министър”, разяснява той.

Д-р Семерджиев разяснява още, че доплащанията в здравната система се пресмятат на 48%, като 37,5% от тях са за медикаменти.

„ Доплащанията в болничния бранш са до 180 милиона лв., за медикаменти те са над 3,5 милиарда лева”, сподели още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР