Грешка остави семейство без ток в най-студеното време на годината.

...
Грешка остави семейство без ток в най-студеното време на годината.
Коментари Харесай

Как семейство остана без ток заради сметка в друг имот

Грешка остави семейство без ток в най-студеното време на годината. От ЧЕЗ прекъснали електричеството към апартамент на собствен клиент поради новозакупен парцел в друго обитаемо място, който пък се оказал нелегално причислен към електроразпределителната мрежа.

" Дойдоха и ни стопираха тока без никакво предизвестие, без записка ", описа пострадалата Десислава Петрова пред Nova.

" Имаме куче и тъкмо преди да го изведа на вечерна разходка токът спря. Чухме звук и видяхме, че едни мъже пипат по таблото. Нямаме отговорности ", описа Ваньо Василев.

Историята се оказва изцяло неуместна. Токът на жилището бил спрян поради електрозахранването в къща в близкото село Чирен , закупена от дамата.

" Отидохме в ЧЕЗ да питаме за какво са ни спрели тока. Казаха, че имаме отговорности в Чирен. Държаха се жестоко ", описа дамата.

От ЧЕЗ отхвърлиха коментар пред камера, само че в писмо до NOVA обявиха, че след приемането на жалбата са подхванати незабавни дейности за възобновяване на електрозахранването на клиента. И се извиниха за позволената неточност. Така, няколко часа след спирането, хората още веднъж се сдобили с ток.

Как обаче се заплита цялата история?

Десислава купила в края на октомври остаряла и от дълго време необитавана къща. Около месец по-късно взема решение да трансферира партидата за ток на свое име. При инспекция на място обаче техниците са безапелационни - парцелът е причислен нелегално. Електромер има, само че той не е на ЧЕЗ, а на остарялото енерго. Пломбиран е и под него още висят пожълтели от времето разписки за ток.

Спират й обаче тока, който по този начин или другояче е текъл по тези жици цели 20 години, и я глобяват с 1344.00 лв.. Сумата е изчислена по формула на Комисията за енергийно и водно контролиране за потребена електрическа енергия в интервала от закупуването на парцела в края на октомври до началото на декември, настояват от ЧЕЗ, тъй като техниците установили, че фамилията живее в къщата.

" Идват си единствено събота и неделя. Тя работи във Враца, детето учи, мъжът й върви на работа ", описа съседката Дарина Евтимова.

При по този начин създалата се обстановка очевидно е въпрос на време и решение дали ЧЕЗ ще заведе дело за дължимата сума или Десислава Петрова ще прибегне към доказване на непорочност по правосъден път.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР