Грешка на отбора на АРТ Гран При още преди старта

...
Грешка на отбора на АРТ Гран При още преди старта
Коментари Харесай

Наказание лиши Никола Цолов от шанса за точки в първия му старт във Формула 3

Грешка на тима на АРТ Гран При още преди старта на спринтовото съревнование от Формула 3 в Бахрейн лиши Никола Цолов от шанса за точки в неговия дебютен старт в шампионата. Един от механиците на българския играч се отсратрани от стартовата решетка прекомерно късно и това донесе на Никола наказване от 10-секунден престой в бокса.

Така Българският лъв изгуби всевъзможен късмет за точките, защото след изтърпяването на своето наказване той се върна на пистата в дъното на класирането. В последна сметка Цолов финишира на 26-та позиция, откакто потегли 16-ти.
 Никола Цолов с едно място напред на старта Никола Цолов с едно място напред на старта
Преди своето наказване Никола бе прогресирал до 13-то място в първата обиколка и половина, преди на пистата да излезе колата за сигурност след случая сред Рафеал Вилагомес (Ван Амерсфоорт) и Габриел Бортолето (Трайдънт), който изпрати водачът на Ван Амерсфоорт в стената.

Автомобилът за сигурност остана на пистата до края на шестия тур, а при рестарта Никола резервира позицията си, само че бе избутан отвън пистата от Зак О`Съливън (Према) на осмия завой. Това докара до отчупване на предното крило на Цолов, който трябваше да направи насилствена аудиенция в бокса, с цел да го смени, когато на пистата още веднъж имаше кола за сигурност. Тя бе изкарана поради спрелия автомобил на Люк Броунинг (Хайтек) на втория завой.

След промяната на крилото Никола се върна на пистата отвън топ 20, след което трябваше да направи втора аудиенция при своите механици, с цел да изтърпи наказването, губейки всевъзможен късмет за точки.

Победата в надпреварата бе за водача на Кампос Пепе Марти, който надви над стартиралия от полпозишъна Франко Колапинто (МП Моторспорт). Тройката добави вторият от водачите на Ван Амерсфоорт - Каийо Колет.

Първият спортен уикенд във Формула 3 за 2023 година приключва на следващия ден с главната конкуренция, която ще започва в 10:50 часа българско време. Тя ще бъде с дължина от 22 обиколки, откакто днешният старт бе 19 тура. В утрешния старт Никола още веднъж ще потегли от 16-та позиция. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР