Грешка е спирането на работата по проекта за Националната стратегия

...
Грешка е спирането на работата по проекта за Националната стратегия
Коментари Харесай

Експерт: Грешка е спирането на работата по проекта за Националната стратегия за детето

Грешка е прекъсването на работата по плана за Националната тактика за детето поради породилите се отрицателни публични реакции на част от обществото. Това сподели Иван Нейков, някогашен обществен министър, а в този момент шеф на Балканския институт по труда и обществената политика. Нейков изясни, че Националната тактика за детето е опит да се координират задължения и старания на доста институции и на цялото ни общество с една единствена цел – да се обезпечи развиване и осъществяване на потенциала на всяко дете в България.
Според Нейков в документа е допустимо да има тематики за полемика, само че това е визията, погледът, който обществото ни би трябвало да има по тематиката за развиване на детето през идващите 10 години. По отношение на бурните диспути в обществото, провокирани от тактиката, Иван Нейков разяснява, че е учуден от непрофесионалните изявления, които се популяризират в медийното пространство. „ Цяла Европа, в това число и България, в продължение на десетилетия приказва за основаването на така наречен детско правораздаване, в което да бъдат защитавани ползите на децата “, добави Нейков.
По думите му сходна нервност може да бъде обяснена с непознаване на тактиката. Да се твърди, че 66% от родителите ще бъдат престъпно проявени, а възбраната за физическо принуждение над дете е принуждение над родителите, е неповторимо непознаване и прочувствено отношение по толкоз значими проблеми, сподели още Нейков. „ Правителството си сърба попарата, която единствено надроби. А някой ревне, а незабавно даваме заден ход. Това е тактика, да не кажа и традиция, моето предложение е 6 месеца преди избори нищо да не се прави в България, тъй като каквото и да се направи, се стопира. Грешка е, че се стопира тактиката, по нея може да има доста полемики, само че една огромна част от протестиращите настояват, че това е закон, който лишава някого от нещо. Това не е закон, става дума за документ, който демонстрира, по какъв начин ще се развива този въпрос през идващите 10 години “, изясни Иван Нейков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР