Грешка е да се смята, че случилото се в БНР

...
Грешка е да се смята, че случилото се в БНР
Коментари Харесай

Д-р Николай Михайлов: Случилото се в БНР е станало след инструктаж

Грешка е да се счита, че случилото се в БНР е минало без инструктаж , съобщи пред националното радио доктор Николай Михайлов – психиатър и богослов.
„ Това, което стана в „ Хоризонт “, е някакъв етапен най-много на тази нелепост. То е не нещо изключително, а нещо, което сме живели. Сега го направиха по метод, който може да бъде разказан като непосредствен до шедьовъра. Силвия Великова е неоспорим експерт. Тя има подготвеност в правосъдния сектор, което плаши тези, които упражняват властта в България и изключително в стадий, в който формалната репресивна власт – прокуратурата, ще би трябвало да избере собствен водач. Това във всички случаи е доста особена обстановка. Ситуация по едно и също време на вина, на експанзия, по едно и също време на доста огромна нелепост “, изясни той в изявление за предаването „ 12+3 “.
Отстраняват Великова, с цел да не пречи
Според доктор Михайлов Силвия Великова беше отстранена от ефира, тъй като оспорва компетентността на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев.
„ Тези хора обаче са надарени с креативна нелепост. Да спреш програмата и да се заплетеш в неистини по-късно, от самия връх на администрацията до последния човек, който се оказа в тази ситуация глух (техническото лице, „ направило профилактиката “) - всички демонстрираха забележителна нелепост. На тези хора не трябва да бъде поверявана социална институция от подобен вид. Това единствено по себе си е скандал “, разяснява психологът и добави:
„ Това са хора, които нямат нито човешка, нито професионална зрялост. Те са позор за институциите, които оглавяват. Ще би трябвало да изберете похватите на съпротивата “.
Според доктор Михайлов от работещите в Радиото зависи дали генералният шеф ще подаде оставка. „ Аз мисля, че най-после Бойко Борисов, в неговия жанр, ще се освободи от тях. Ще се получи нещо като двойна победа “.
Омагьосани сме да бъдем посредствени
Откъде са се взели подобен вид ръководители, попита доктор Михайлов и самичък отговори: „ От тази власт, която не може да повлича след себе си нищо друго, с изключение на подобен вид хора “. По думите му сме омагьосани да бъдем посредствени:
„ Тази страна се ръководи криво-ляво. … Една власт, която сама по себе си е деградирана, не носи със себе си нито човешка, нито професионална зрялост, с цел да бъде уважавана. Тази власт деградира от горната страна до долу българската гласност и спорадично се взема решение на безсрамие като това. Това безсрамие обаче не е единично, то е детайл от един букет от безобразия – стартира се от енигмата, наречена хакери, мина се през тази гротеска, наречена шпиони от средите на русофилите, с цел да манифестира нищетата на българската евроатлантическа взаимност “.
Властта не може да си разреши прокуратурата да попадне в самостоятелни ръце
Д-р Николай Михайлов се усъмни в качествата на Иван Гешев да управлява тази институция. „ Самата власт не може да си разреши прокуратурата да попадне в самостоятелни ръце. Това е просто като бял ден. Прокуратурата е във всички случаи орган на принуда и орган за надзор над българската гласност. Това е една перманентна опасност за правосъден произвол “, добави мнението си той.
Демократичните промени би трябвало да се водят качествено, желае се ценз, такт, въображение и независимост от това, против което сякаш се борим, само че което възпроизвеждаме стилистически, сподели в умозаключение доктор Николай Михайлов пред „ Хоризонт
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР