Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция.

...
Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция.
Коментари Харесай

Весела Лечева разкри защо ГЕРБ поиска главата на Жаблянов

Грешка е да се желае оставка за изразена политическа позиция. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Весела Лечева във връзка гласуването на оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов. Според нея настояването на оставката е било отвън всевъзможни демократични правила, не е имало ясни и съществени причини, а претекстовете са били смешни.

Лечева акцентира, че декларацията на Българска социалистическа партия, която стана мотив от ГЕРБ да упорстват за оставката на Жаблянов, не е проверка на оценката към отминалите години и историята. „ В този случай изречението, което даде мотив за толкоз тълкувания и толкоз гневни конфликти, не се състои от никаква оценка, това са обстоятелства от българската история”, разяснява Лечева пред bTV.

„ Оценката ние сме я дали във връзка с всички извращения, издевателства и закононарушения при предходния режим на ръководство. В последна сметка би трябвало да гледаме напред и да се учим от българската история и да не я повтаряме”, посочи тя.

Според нея настояването на оставката на Жаблянов е имало за цел „ да заглуши свадите, които поражда това управление”.

Премиерът Бойко Борисов се пробва да омаловажи триумфите и публичното утвърждение към президента Румен Радев, съобщи Лечева във връзка напрежението сред двамата.

По думите ѝ това е предизвикано от страха на премиера, че към този момент не е безспорният водач и има различен с доста по-високо публично утвърждение.

Най-лошото беше внушението, което се опита да направи министър председателят, че видите ли в другата постройка седи един човек, на който му пишат речите и му поставят думи в устата, уточни Лечева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР