Грешка е, че КПКОНПИ разследва терасата на антикорупционния шеф Пламен

...
Грешка е, че КПКОНПИ разследва терасата на антикорупционния шеф Пламен
Коментари Харесай

Грешка е КПКОНПИ да разследва терасата на шефа

Грешка е, че КПКОНПИ проверява терасата на антикорупционния началник Пламен Георгиев. Такова мнение изрази в предаването „ Тази заран ” по бТВ първият ръководител на комисията (когато тя беше единствено КОНПИ – бел.ред.) Стоян Кушлев.

„ Не бива да слагаме членовете й в неудобството да проверяват своя ръководител ”, на мнение е той.

Кушлев счита, че следствието за спор на ползи е трябвало да се извърши от специфичната комисия в Народното събрание, която се занимава с контрола върху КОНПИ.

„ Имаме едно абдикиране на комисията от своите отговорности ”, добави Стоян Кушлев.

Той изясни, че Пламен Георгиев не е бил задължен да изиска документи за всяко нещо, което е издигнато. Основният документ, по който се прави покупко-продажбата на жилището му, е нотариалният акт. Впоследствие обаче се оказва, че терасата е вписана в нотариалния акт, само че няма строителни бумаги.

Стоян Кушлев съобщи още, че инспекцията на КПКОНПИ е официална, тъй като тя не е проверяващ орган. Той е на мнение, че прокуратурата би трябвало да ревизира дали има търговия с въздействие.

„ Комисията прави инспекцията дали има нарушавания на закона. В него тъкмо е казано по кое време едни лице изпада в спор на ползи. А то е тогава, когато получи съответна полза – не мислена или хипотетична ”, разясни Кушлев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР