Грешка е, че КОНПИ разследва терасата на антикорупционния шеф Пламен

...
Грешка е, че КОНПИ разследва терасата на антикорупционния шеф Пламен
Коментари Харесай

Първият шеф на КОНПИ критикува проверките срещу Пламен Георгиев

Грешка е, че КОНПИ проверява терасата на антикорупционния началник Пламен Георгиев. Такова мнение изрази първият ръководител на комисията Стоян Кушлев, представен от bTV.

„ Не бива да слагаме членовете й в неудобството да проверяват своя председател”, на мнение е той.

Кушлев счита, че следствието за спор на ползи е трябвало да се извърши от специфичната комисия в Народното събрание, която се занимава с контрола върху КОНПИ.

„ Имаме едно абдикиране на комисията от своите задължения”, добави Стоян Кушлев.

Той изясни, че Пламен Георгиев не е бил задължен да изиска документи за всяко нещо, което е издигнато. Основният документ, по който се прави покупко-продажбата на жилището му, е нотариалният акт. Впоследствие обаче се оказва, че терасата е вписана в нотариалния акт, само че няма строителни бумаги.

„ Комисията прави инспекцията дали има нарушавания на закона. В него тъкмо е казано по кое време едни лице изпада в спор на ползи. А то е тогава, когато получи съответна полза – не мислена или предполагаема”, разясни Кушлев. Стоян Кушлев съобщи още, че инспекцията на КОНПИ е официална, тъй като тя не е проверяващ орган. Той е на мнение, че прокуратурата би трябвало да ревизира дали има търговия с въздействие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР