Гренландия определено е гореща – и буквално, и преносно. Тази

...
Гренландия определено е гореща – и буквално, и преносно. Тази
Коментари Харесай

Гренландия: изчезващата красота на една гореща страна

Гренландия несъмнено е " гореща " – и безусловно, и преносно. Тази година лятото се оказва едно от най-топлите в историята, като глетчерите се топят по-бързо от всеки път. А се очакваше да се доближи това положение на размразяване чак през 2070 г. 

С магическите фиорди и ледени айсберги, внушително издигнали се като смели войни в необятната морска простор, с невероятните цветови магии в небесната простор, с неподправените естествени хубости, Гренландия е едно от дребното съвсем недокоснатите божествен кътчета, които омагьосват феновете на пътешествия. Но за жалост, световното стопляне може да се окаже съдбовно. 



Гренландия също по този начин е и " гореща " туристическа дестинация напоследък. Само това лято 40 круизни кораба са посетили относително дребното градче Илулисат на западния бряг на страната, като с изключение на туристите – и изследователите, и фотографите ценят вълшебната му хубост.  

Един от майсторите на обектива, докоснал се до хубостта на Гренландия, е 33-годишният холандец Алберт Дрос – фотограф с множество награди за фотосите си за авторитетни издания (като Time, The Huffington Post/HuffPost, National Geographicи Daily Mail). Той изкарва 12 дни в Гренландия това лято, като наблюдава придвижването на 6 разнообразни кораба, които пътуват в региона. Споделя, че единствено един от тях е с 13 палуби, 3500 пасажери и 900 души екипаж, като показва за съпоставяне, че градчето Илулисат има население от близо 5000 души. Това значи, че даже и в този момент, когато към момента не се е трансформирало в топ дестинация, градчето има много повече туристите на година, в сравнение с са локалните поданици.  

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР