Гремио победи с 2:0 Интернасионал в градското дерби на Порто

...
Гремио победи с 2:0 Интернасионал в градското дерби на Порто
Коментари Харесай

Гремио спечели градското дерби на Порто Алегре, Фламенго продължава да доминира

Гремио победи с 2:0 Интернасионал в градското дерби на Порто Алегре, което беше част от 30-ия кръг на бразилското състезание. Синьо-черните вкараха по едно попадение във всяко полувреме, а успеха ги остави на 5-о място в класирането с 50 точки, на две от местата за присъединяване в Копа Либертадорес.

Педро Жеромел откри резултата за Гремио в 34-ата минута след тъкмо осъществяване на свободен удар, а Ромуло удвои преднината на своя тим 12 минути преди края на мача. Резервата Ромуло овладя топката пред наказателното поле, завъртя един бранител на ъгъла на пеналта и технично наказа втория вратар на гостите Данило Фернандеш. Той се появи на терена в 56-ата минута, откакто титулярният пазач Марсело Ломба съумя да спъне от втори опит Андрес Д'Алесандро от гостите.

Лидерът и кандидат-шампион Фламенго разгроми с 4:1 Коринтианс, като Бруно Енрике вкара три гола- два в последната минута на първото полувреме и един в 1-ата на второто. Матеуш Виташ понижи за Коринтианс в 52-ата, само че Витиньо оформи окончателната преднина на своите в 67-ата. С този хеттрик Бруно Енрике към този момент има 15 попадения и изостава на 5 от водача при голмайсторите и негов съотборник Габриел Барбоса.

Фламенго е отпред в класирането със 71 точки, пред Палмейрас с 63 и Сантос с 58. Палмейрас прекърши минимално Сеара с 1:0 с помощта на точния удар на Зе Рафаел в 17-ата минута, а Сантос отнесе Ботафого с 4:1 с два гола на Йеферсон Сотелдо, който се развихри при 2:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР