Грехота е град като Стара Загора да няма голяма многофункционална

...
Грехота е град като Стара Загора да няма голяма многофункционална
Коментари Харесай

Васил Кифев: В Стара Загора има сериозен проблем с материалната база

Грехота е град като Стара Загора да няма огромна многофункционална спортна зала, която да приема спортни надпревари и концерти от европейски и международен мащаб.

Това съобщи пред клубния уебсайт ръководителят на Управителния съвет на БК Берое Васил Кифев във връзка с спортната база, с която разполага Стара Загора все още.

" Община Стара Загора прави всичко допустимо да убеди страната, че градът ни заслужава такова оборудване. Построиха се зали в Бургас, Русе и Шумен, където съвсем не се развиват груповите спортове. Грехота е град, който развива всички типове спорт, да няма съвременно оборудване ", добави Кифев.

По думите му Стара Загора до момента е заобикалян при семейството на конгреси като Световното състезание по волейбол в страната поради неналичието на съвременна зала. Той призна, че общинското управление, отпред с кмета Живко Тодоров, прави каквото е нужно, с цел да реши този проблем и показа, че се надява в скоро време това да се случи.

" Баскетболът като спорт има сериозен проблем със спортно-техническата подготовка. Мъжкият и женският тим на Берое плюс всички възрастови групи, упражняват и играят в една единствена зала, което няма по какъв начин да докара до високо качество на подрастващите. Опитваме се да пращаме децата по физкултурните салони в учебните заведения, само че и там изискванията, както и графикът, рядко разрешават провеждането на естествен подготвителен развой ", разяснява още Кифев.

" Когато си в осми клас в езикова гимназия, учиш 5 часа дневно непознат език. 5 часа дневно баскетбол са нужни на едно дете на 14 години, с цел да стане професионален баскетболист. Много постоянно би трябвало да давам отговор на въпроса за какво няма локални играчи в първия ни тим. Отговорът е явен. Въпреки всички тези проблеми, сега имаме шестима национали в юношеските възрасти, което е прелестна оценка както за качествата на момчетата, по този начин и за работата на треньорите в школата ни ", разяснява още ръководителят на УС на Берое. Той уточни, че баскетболът е останал единственият спорт в Стара Загора, чийто проблеми с материалната база към момента не са решени.

Снимка: beroebasket.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР