Грехота е да не приготвите този невероятно вкусен трайфъл сега,

...
Грехота е да не приготвите този невероятно вкусен трайфъл сега,
Коментари Харесай

Трайфъл с летни плодове

Грехота е да не приготвите този необикновено апетитен трайфъл в този момент, когато има такова обилие на пресни плодове

Необходими Продукти

● блатове за торта - ванилов пандишпанов + шоколадов
● ликьор - 200 мл или шери
● маскарпоне - 200 г
● сладкарска сметана - 200 мл
● пудра захар - 150 г
● конфитюр от ягоди - 200 г
● ягоди - 300 г
● кайсии - 200 г
● праскови - 100 г
● череши - 200 г
● любеница - 1 комат
● мента - прясна

Начин на подготвяне

Сметаната се разрушава с миксер до пухкавост и се подслажда с пудрата захар. Постепенно се прибавя крема сиренето на порции и се разрушава, до момента в който го поеме изцяло.

Измиват се добре всички плодове. Ягодите и черешите се почистват от дръжките, а на черешите се отстраняват костилките. Нарязват се прасковите и кайсиите на късчета.

В приблизително огромна транспарантна купа на дъното се поставят нарязаният на кубчета шоколадов блат. Напоява се с половината от ликьора. Покрива се с 1/3 от крема и се заглажда.

Посипва се с парченцата праскова и кайсия, като се оставя малко от тях. Отново се покрива с крем, като се внимава той да не скрие плодовете в профил на купата, с цел да се виждат. Нарязват се няколко ягоди на две по дължина и се подреждат с вътрешната част към стената.

В средата се подреждат ягоди на дребни части и се поставя и нарязаният на кубчета ванилов блат. Отново се напоява блатът с останалия ликьор. Разпределя се от горната страна и останалият крем и се заглажда.

Отгоре се редят черешите. Полива се с разрушения конфитюр от ягоди. Украсява се с всички плодове като се прибавя и нарязаната любеница на кубчета. Поставят се листенца прясна мента.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР