“Грехът на Дарина е вероятно в професията, която е избрала

...
“Грехът на Дарина е вероятно в професията, която е избрала
Коментари Харесай

Дарина, дъщерята на президента, има право на свой живот

“Грехът ” на Дарина е евентуално в специалността, която е избрала и тя оттук насетне ще е под прожектори, само че не поради татко си, а поради сцената

На 1 януари президентът Румен Радев пусна в профила си във фейсбук фотография, от която се разбра, че е бил с щерка си Дарина на новогодишния концерт на Виенската филхармония. Социалните мрежи реагираха както постоянно - те мощно любят и ненавиждат. И повече кънтят вторите.

Момичето, студентка в НАТФИЗ, за което преподаватели и сътрудници споделят, че е надарена и от нея ще стане добра актриса, дни по-късно бе въвлечена в нов, неуместен ураган около един слаб филм, разяснява.

Откровената нелепост или преднамереност стигна до “разконспириране ” оцеляването на шефа на Българска национална телевизия против иден план на същия режисьор, умъртвил с кино лентата си оная вечер Ботев. И с цел да стане интригата институционално парадоксална, депутатите, измежду които и партийни водачи, привикаха Емил Кошлуков. Само другояче прочувственият Костадин Костадинов от " Възраждане " се опитва да успокои пристрастеностите в Народното събрание, напомняйки на сътрудниците си, че даже " мафията " не е тормозила фамилиите на политиците.

От времето, в което Румен Радев стана обществена персона, злобари не просто следват, а преследват 21-годишната Дарина в обществените мрежи - по какъв начин е облечена, какво споделя, кой е до нея, какво репетира, по какъв начин отдъхва... “Грехът ” на Дарина е евентуално в специалността, която е избрала като деветокласничка, и тя оттук насетне ще е под прожектори, само че не поради татко си, а поради сцената.

Зад обстоятелствата за децата на Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев обаче има неща, за които си коства да се замислим.

Какво е да си дете на президент? Как се отнася обществото ни към тяхната гласност? Справедливо ли е да бъдат гледани под лупа и всяка тяхна обществена поява да бъде бурно коментирана?

И не, те не са принцове и принцеси. Принцове са тези, които наследяват трона в монархия, по тази причина към Уилям и Хари има неотслабващ интерес от раждането им.

Но в мандатната народна власт децата не наследяват постове.

Ние може да харесваме или не фигурата и ходовете на един или различен президент, само че е жестоко и грубо да пренасяме това отношение към децата им. И да се отнасяме към тях с съмнение, да им отхвърляме правото на персонално пространство - а една част от хората в обществените мрежи вършат тъкмо това. В четвъртък това направиха и депутатите. Искат да им лишават шанса да имат собствен път, друг от този на родителите. Което е повече от незаслужено. Жестоко е.

Синовете и дъщерите на политиците са младежи, които имат право да живеят живота си на различен етаж, не на този с прожекторите, ориентирани към родителите им. Трябва ли да се крият от гласност, да се напрягат от асоциации с родителите си? Да бъдат натоварвани с тежки отговорности единствено тъй като са деца на родителите си?

В толерантно и зряло общество би трябвало да има неписан правилник, в който хората се преценят по личните им качества, а не по отношението към родителите. И не им се трансферират мислени грехове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР