Гръцкото законодателство не предвижда санкции само за шофьори, които превишават

...
Гръцкото законодателство не предвижда санкции само за шофьори, които превишават
Коментари Харесай

Гърците въвеждат глоби за шофьори, които карат под допустимата скорост

Гръцкото законодателство не планува наказания единствено за водачи, които надвишават рестриктивните мерки на скоростта, само че и санкционира тези, които карат постепенно. 80 евро санкция заплашва всеки лидер на МПС в Гърция в случай че кара под допустимата скорост по автомагистрала, написа “Труд”.

Правилникът за придвижване по пътищата показва оптималното ограничаване на скоростта по автомагистрали и скоростни пътища, която е надлежно 130 km/h и 110 km/h за товарни коли, само че също по този начин показва ограничаването на минималната скорост.

Минималната скорост по автомагистралата е 70 км/ч, което значи, че в случай че караме транспортно средство под тази скорост, то не би трябвало да се движим по нея. Причината е елементарна и е сигурността на всички участници в придвижването по автомагистралата.

Знаците за минималната скорост са сини, а тези за оптималната са червени и бели. Според гръцкия устав „ водачът на транспортното средство е задължен да не пречи на плавния ход на други транспортни средства “. Поради тази причина всеки, който кара със скорост, по-ниска от минималната, предстои на административна санкция от 80 евро.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР