Гръцкото външно министерство обвини Русия в неуважение на страната и

...
Гръцкото външно министерство обвини Русия в неуважение на страната и
Коментари Харесай

Напрежение между Гърция и Русия: Атина обвини Москва в неуважение

Гръцкото външно министерство упрекна Русия в пренебрежение на страната и недоумение на полезностите на гръцката политика след коментара на Мария Захарова във връзка изгонването на двама съветски дипломати от балканската страна, съобщи БГНЕС.

„ Изявлението на представителя на Руското външно министерство е присъщ образец на пренебрежение към трети страни и недоумение на актуалния свят, в който страните, макар техните размери, могат да организират самостоятелна, многопланова и демократична външна политика “, се споделя в официалното съобщение на Министерство на външните работи в Атина.
На брифинг през вчерашния ден (18 юли) Захарова съобщи, че „ английските и американските сътрудници са оказали доста мощен напън “ върху Атина по въпроса за изгонването на дипломатите. Тя също по този начин заплаши, че Русия ще предприеме ответни ограничения .
Гръцкото външнополитическо ведомство акцентира, че „ данните, въз основа на които е работила Гърция, са били предоставени неотложно на съветските управляващи “. „ Атина се стремеше през цялото време да възприема дейностите на тези хора като такива, които нямат отношение към формалната съветска външна политика. Но от изявлението на представителя на съветското Министерство на външните работи излиза, че то е според с техните дейности “, се показва още в гръцкия коментар.
Припомняме, че гръцките управляващи оповестиха на 11 юли, че гонят двама съветски дипломати от страната. Атина ги упрекна в интервенция във вътрешните работи и рушвет на държавни служители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР