Гръцкото външно министерство обърна внимание на САЩ върху операцията на

...
Гръцкото външно министерство обърна внимание на САЩ върху операцията на
Коментари Харесай

Изключително малък процент от хванатите в Гърция нелегални мигранти са сирийци

Гръцкото външно министерство обърна внимание на Съединени американски щати върху интервенцията на Турция за ориентиране на огромни потоци от незаконни мигранти към гръцката граница, съобщи БГНЕС.
На 28 февруари Анкара реши да стопира сирийските бежанци, които желаят да стигнат до Европа по море или по суша. Тази стъпка беше предшествана от случай в Идлиб, довел до гибелта на 36 турски бойци. Както сподели в понеделник турският президент Тайип Ердоган, „ стотици хиляди бежанци са тръгнали за Европа и скоро броят им ще доближи милиони “.
Правителствените източници оповестиха за в. " Нафтемборики ", че от сутринта на 29 февруари до 5 март са били осуети общо 36 649 опита за нелегално влизане в Гърция. Задържани са 252 души, само че единствено 4% от тях са сирийци. 64% са от Афганистан, 19% от Пакистан, 5% от Турция, 2,6% от Сомалия. 5,4% са незаконни мигранти от Ирак, Иран, Мароко, Етиопия, Бангладеш и Египет.
Турция провежда огромна интервенция, задачата на която е противозаконното влизане в Гърция на хиляди незаконни мигранти. Това съобщи първият заместник-министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис на среща в Атина със заместник-помощника на държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Матю Палмър, заяви пресслужбата на външното министерство на Гърция.
" Ситуацията на гръцко-турската граница, където се отбелязва проведен, огромен опит за нелегално влизане в страната ни, беше в центъра на срещата ", показват от министерството.
Варвициотис осведоми събеседника за " актуалната обстановка на гръцко-турската граница и ограниченията, подхванати от гръцкото държавно управление за ефикасна отбрана на границите ".
Още: " Заради мигрантите Турция приготвя иск против Гърция "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР