Гръцкото Външно министерство е похарчило около един милион евро от

...
Гръцкото Външно министерство е похарчило около един милион евро от
Коментари Харесай

Атина финансирала албански и македонски медии от секретен фонд

Гръцкото Външно министерство е похарчило към един милион евро от конфиденциален фонд за финансиране на албански и македонски медии и в поддръжка на дела на православието, съобщи електронното издание iefimerida.gr, представено от Българска телеграфна агенция.
 Официално: Скопие и Атина се договориха за новото име - Република Северна Македония
То се базира на отчет, импортиран от ведомството в Народното събрание на 10 октомври. Изнесената информация докара до остро спречкване сред външния министър Никос Кодзиас и министъра на защитата Панос Каменос във вторник.

Каменос упрекна Кодзиас в корист с фонда, както и в обвързаност с унгарския милиардер и човеколюбец Джордж Сорос. Външният министър подаде оставка в четвъртък. Премиерът Ципрас я одобри с " натежало сърце ".

На въпрос на заместник-председателите на гръцкия парламент за какво са превеждани пари на задгранични медии, от Външното министерство дали отговор, че се цели построяването на положителен имидж на страната и че това е лобиране сред локалните публицисти в интерес на гръцките ползи.

Председателят на Народното събрание Никос Вуцис се възмути от приключването на информация в печата за секретните разноски на Министерството на външните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР