Гръцкото правителство ще продължи да следи отблизо пълното спазване на

...
Гръцкото правителство ще продължи да следи отблизо пълното спазване на
Коментари Харесай

Гърция предупреди Северна Македония да спазва Споразумението от Преспа

Гръцкото държавно управление ще продължи да следи от близко цялостното съблюдаване на отговорностите на Северна Македония по силата на Споразумението от Преспа, съобщи министърът на външните работи Никос Дендиас, оповестява " Грийк рипортър ".

Той подлага на критика премиера на Северна Македония Зоран Заев, че " за следващ път да се възползва от пропуските в Споразумението от Преспа, за които знаехме и предупредихме ", допълвайки, че прилежащата страна към този момент е в развой на присъединение към НАТО.

" Нашата цел е да разгадаем проблемите и да смекчим отрицателните последици от съглашението " по пътя на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз ", изясни той.

По думите му, " в това отношение ще продължим да следим от близко цялостното съблюдаване на отговорностите на нашите съседи ".

По-рано Зоран Заев предизвести, че Споразумението от Преспа може да бъде застрашено заради решението на Европейски Съюз да не стартира договаряния за присъединение с Балканската република.

" Съществува връзка сред използването на съглашението и отварянето и закриването на присъединителните глави, изключително за домашна приложимост в някои случаи ", разяснява Заев.

Консервативното държавно управление на Гърция, макар че е мощно сериозно към договорката за името сред двете страни, до момента в който бе в съпротива, въпреки всичко се ангажира да съблюдава съглашението.

Гърция съобщи, че съглашението в този момент е обвързано с интернационалното право. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР