Гръцкото правителство ще предприеме спешни мерки за справяне с демографския

...
Гръцкото правителство ще предприеме спешни мерки за справяне с демографския
Коментари Харесай

Гърция ще плаща по 2000 евро за всяко новородено

Гръцкото държавно управление ще предприеме незабавни ограничения за справяне с демографския проблем и поддръжка за укрепване на фамилиите. Предвижда се майките да получават по 2000 евро за всяко новородено дете, отбрана от уволняване до 24 месеца след раждане на дете, въвеждане на анонимно раждане за понижаване броя на изоставените бебета – това са част от ограниченията, оповестява МИА, представена от Банкеръ.

Социалното министерство в Атина разгласи, че държавното управление би трябвало да обезпечи 180 милиона евро за новите надбавки, които ще бъдат изплатени на око 90 000 майки. От листата са изключени тези, които имат високи месечни приходи.

По данни на националната статистика, в случай че не се вземат незабавни ограничения против ниската раждаемост, до 2050 година популацията на Гърция ще наброява сред 8,3 и 10 милиона, като междинната възраст ще бъде 47-50 години, хората над 65-годишна възраст ще съставляват към 33% популацията на страната. До 2035 година се планува популацията на Гърция да доближи сред 9,5 и 10 милиона души. Гърция е на водещо място в Европа по брой на абортите и се подрежда на трето място в света с към 250 000 аборта годишно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР