Гръцкото правителство съобщи днес, че е обжалвало решението на административна

...
Гръцкото правителство съобщи днес, че е обжалвало решението на административна
Коментари Харесай

Гръцкото правителство обжалва решението на административна комисия да даде убежище на турски офицер, избягал в страната

Гръцкото държавно управление заяви през днешния ден, че е обжалвало решението на административна комисия да даде леговище на един от осемте турски военни, които избягаха в Гърция незабавно след опита за прелом в Турция през юли предходната година, съобщи Ройтерс.

Турция реагира яростно след оповестяването на решението по-рано през днешния ден, предупреждавайки Атина, че то ще засегне двустранните връзки и съдействието по разнообразни районни проблеми.

Комисията, която преглежда молбите за леговище, утвърди настояването на втория водач на хеликоптера, с който военните избягаха в северния гръцки град Александруполис на 16 юли 2016 година, ден след опита за боен прелом в Турция.

Осемте военнослужещи - трима майори, трима лейтенанти и двама сержанти - се приземиха с боен хеликоптер на летище в град Александруполис часове след несполучливия опит за прелом в Турция. Те незабавно желаеха леговище в Гърция, изтъквайки, че се опасяват за живота си, само че отхвърлиха да са взели участие в опита за прелом.

Турция упреква бегълците по шест члена от наказателния кодекс, в това число за нападение против президента на страната, опит за събаряне на държавното управление, Народното събрание и конституционния ред, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР