Гръцкото правителство предприема значителни стъпки за приобщаване и достъпност на

...
Гръцкото правителство предприема значителни стъпки за приобщаване и достъпност на
Коментари Харесай

Гърция прави над 250 плажа достъпни за хора с увреждания

Гръцкото държавно управление подхваща обилни стъпки за приобщаване и досегаемост на хората с двигателни проблеми, като прави стотици от своите плажове комфортни за хора с увреждания в инвалидни колички, написа Good news network.

С помощта на създадена в Гърция система, хората в инвалидни колички към този момент могат да стигнат до морето без непозната помощ. Тази новаторска технология е основана, с цел да предизвиква самостоятелността, качеството и благосъстоянието в всекидневието на хора с увреждания.

Гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас разгласи на конференция, че общо 287 плажа в Гърция ще бъдат направени изцяло налични за хора с двигателни проблеми, като се вкарат съществени уреди като паркинг, баня, съблекалня, рампи и коридори до шезлонгите, както и питейни заведения за ободряване.

Кикилиас съобщи, че равният достъп до морето е неотменимо човешко право.

Той добави, че планът на стойност 15 милиона евро се финансира частично от Европейския съюз и частично с държавни средства.

Той добави, че изцяло наличните плажове оказват помощ на хората с увреждания и проблеми с напредването да се занимават с действия като плуване, които способстват за тяхното физическо и психическо здраве.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР