Гръцкото правителство отваря от събота организираните плажове при строги условия

...
Гръцкото правителство отваря от събота организираните плажове при строги условия
Коментари Харесай

Гърция отваря плажовете в събота при строги хигиенни мерки

Гръцкото държавно управление отваря от събота проведените плажове при строги условия за отдалеченост. Температурите в Гърция се повишават, чака се през уикенда те да доближат 40 градуса, съобщи БНР.

Една от аргументите за тази стъпка е събирането на доста хора без отдалеченост на свободната плажна линия.

За да се упражни надзор върху хората на брега на морето тези дни, управляващите отварят от проведените плажове в цялата страна.

Директивата е да се слагат не повече от два шезлонга под един чадър, както и разстояние от метър и половина сред почиващите.

Започват работа и плажните заведения, които ще оферират единствено пакетирано кафе и няма да има маси за клиентите.

Сервирането на алкохол е неразрешено. След всеки клиент ще се прави прецизно разчистване на мястото, а обслужващият личен състав наложително ще носи маски. Това заяви пред медиите заместник-министърът по гражданската отбрана Никос Хардалиас. Той изрази угриженост, че през последните дни на плажовете със свободен достъп е имало събиране на повече от допустимия брой жители.

В рамките на проекта за последователно унищожаване на рестриктивните мерки от понеделник се отстранява възбраната за пътешестване отвън региона.

Обсъжда се вид за свободен достъп до гръцките острови от 25 май.

В същото време Атина приветства рекомендациите на Европейската комисия за старт на туристическия сезон това лято, а хотелиерите подсигуряват съблюдаване на всички здравни наставления.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР