Гръцкото правителство одобри проекти на стойност 23 млн. евро за

...
Гръцкото правителство одобри проекти на стойност 23 млн. евро за
Коментари Харесай

Гръцкото правителство одобри проекти на стойност 23 млн. евро за пристанището в Александруполис


Гръцкото държавно управление утвърди планове на стойност 23 млн. евро за възобновяване на инфраструктурата на пристанището в Александруполис, съобщи организация АНА-МПА.

По-конкретно в границите на прегледа на Механизма за възобновяване и резистентност, гръцкото министерство на корабоплаването и островната политика предложи планове, които включват увеличение на дълбочината на пристанището на стойност 18,5 млн. евро, с цел да се обезпечи безвредното и пълноценно експлоатиране на новия търговски пристан, и основаване на пътна връзка на новия околовръстен път на Александруполис със съществуващите пристанищни уреди на стойност 4,5 млн. евро.

Гръцкият Фонд за развиване на обществените активи в съдействие с министерство на инфраструктурата и превоза и министерството на корабоплаването и островната политика ще се заемат с осъществяването на плановете, като те имат висока добавена стойност за националната и локалната стопанска система и общество.

Същевременно Генералният секретариат за пристанищата, пристанищната политика и морските вложения приключи процеса по отчуждаване на близо 200 декара от площта на пристанището в Александруполис на стойност 4,5 млн. евро, като по този метод позволи 30-годишен проблематичен въпрос за локалната общественост в Александруполис.

Североизточното пристанище на Александруполис е включено неотдавна в интернационалната транспортна мрежа за да се трансформира в главен център за доставки освен за Гърция, само че и за Югоизточна Европа, отбелязва АНА-МПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР