Гръцкото правителство обяви нов пакет от мерки срещу разпространението на

...
Гръцкото правителство обяви нов пакет от мерки срещу разпространението на
Коментари Харесай

Гърция въвежда по-строги правила за влизане в страната

Гръцкото държавно управление разгласи нов пакет от ограничения против разпространяването на ковид в страната, измежду които е и анулация на тазгодишното издание на обичайния интернационален панаир в Солун, оповестяват гръцките медии. Въведени са и по-строги правила за влизане в страната, в това число и през сухопътните граници.

Мерките бяха оповестени от заместник-говорителя на гръцкото държавно управление Аристотелия Пелони, предава Българска телеграфна агенция.

Сред новите ограничения е понижаване на работното време на нощните заведения, понижаване на броя на присъстващите на всеобщи мероприятия и локални карантинни ограничения, както стана в тази ситуация с остров Порос предходната седмица, оповестява в електронното си издание " Елефтерос типос ".

Мерките, утвърдени след съвещание при премиера Кириакос Мицотакис, са следните:

1. Планираният за интервала 5-13 септември 85-и Международен панаир в Солун няма да се състои. Премиерът Кириакос Мицотакис ще произнесе обичайна си тирада в Солун на 5 септември пред лимитирана публика.

2. От 17 август се вкарва условие за показване на негативен PCR тест за ковид, осъществен до 72 часа преди пътуването, от пасажерите, които идват на гръцки летища от Швеция, Чехия, Белгия, Испания и Холандия.

3. По отношение на сухопътните граници от 17 август става наложително представянето на прелиминарен PCR тест, осъществен до 72 часа преди пътуването, от всички влизащи през тях пасажери. Изискването се отнася и до гръцките жители и до непознатите жители с позволение за престой в Гърция. Тестът би трябвало да е изработен в страната на генезис, а не в Гърция.

4. От 16 август се вкарва оптимален брой на пасажерите, които ще бъдат пропускани през Граничен контролно-пропусквателен пункт Какавя на границата с Албания. Този брой е избран на 750 души на ден.

5. В цялата страна се не разрешават всевъзможни обществени мероприятия с правостоящи присъстващи, в това число концерти и представления.

6. От 11 до 23 август се не разрешава работата на заведенията от хигиеничен интерес в интервала от среднощ до 7 часа сутринта в следните региони: област Крит, област Източна Македония и Тракия, регионалните единици Солун, Халкидики, Лариса и Керкира (Корфу), общините Миконос, Парос, Санторини, Волос, Катерини, Родос, Антипарос, Закинтос и Кос. Забраната може да бъде разширена и в други райони съгласно епидемиологичната конюнктура.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР