Гръцкото правителство обмисля да намали данък добавена стойност (ДДС) за

...
Гръцкото правителство обмисля да намали данък добавена стойност (ДДС) за
Коментари Харесай

Гърция обмисля сваляне на ДДС за хляба и олиото

Гръцкото държавно управление обмисля да понижи налог добавена стойност (ДДС) за хляба и олиото, като концепцията е тези артикули да се таксуват с налог в размер на 6 на 100, оповестява гръцкото издание „ Мъни ревю “, отбелязвайки, че сега той е 13 %. В рамките на няколко дни, поради повишаване на суровините и електрическата енергия, цената на хляба, който е главен артикул в потребителската кошница на гръцките жители, се е нараснала с 20 на 100, показва изданието.  

Изчисленията обаче демонстрират, че понижението на Данък добавена стойност на хляба ще коства на държавния бюджет 150 милиона евро, като съществуват и опасения, че мярката може да не повлияе действително на цената му.

На съвещание на държавното управление, което ще се състои през днешния ден под председателството на премиера Кириакос Мицотакис, ще бъде разискван вероятният недостиг на артикули поради войната в Украйна и спомагателни ограничения за подкрепяне на семействата.

Според предварителните прогнози инфлацията през март в Гърция е близо 8 на 100, отбелязва изданието.

Внос на царевица от България, Румъния и даже от Южна Америка ще се разисква на днешното държавно съвещание, написа по тематиката в. „ Етнос “. Кабинетът на Мицотакис обмисля различни доставки на артикули, които в този момент не могат да дойдат от Русия и Украйна. Предложенията са още за импорт на олио от Аржентина и жито от европейски страни и Канада.

Правителството ще разисква и финансова помощ за животновъди и земеделци.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР