Гръцкото правителство обеща да втвърди процедурата за предоставяне на убежище,

...
Гръцкото правителство обеща да втвърди процедурата за предоставяне на убежище,
Коментари Харесай

Сетиха се! Гърция с крути мерки за мигрантите

Гръцкото държавно управление даде обещание да втвърди процедурата за даване на леговище, да разшири пълномощията за задържане и да форсира депортирането в миг, когато управляващите се пробват да се оправят с повишен мигрантски поток, предадоха Асошиейтед прес.

Проектозакон от 250 страници, който бе импортиран в Народното събрание през днешния ден, приканва също за по-строги критерии при оценяването на молби за леговище. Хората би трябвало да знаят, че те не могат да дойдат в Гърция, да подадат молба за леговище и да останат вечно в страната, съобщи представителят на държавното управление Стелиос Пецас.

Увеличаването на пристиганията на мигранти и бежанци през лятото натовари гръцките острови покрай турския бряг, където не престават да се намират 25 000 бежанци и мигранти, множеството в препълнени лагери, отбелязва АП.

Ограничения за прекосяването на островите бяха въведени със съглашението от 2016 година сред Европейски Съюз и Турция, съгласно което Турция ще стопира мигрантите да стигнат до Европа против финансова помощ на стойност 6 милиарда евро и ще одобри мигранти, депортирани от Гърция.

Депортирането на мигранти обаче на процедура спря, а броят на пристиганията всеки ден на гръцките острови доближи най-високо равнище от постигането на съглашението преди три години.

Тримесечното гръцко консервативно държавно управление даде обещание да разшири мрежата лагери в континенталната част на Гърция, само че уточни, че са нужни по-твърди ограничения, с цел да проработи новата система.

Правозащитни организации обявиха, че препоръчаните нови правила са прекомерно рестриктивни. Този проектозакон съдържа серия от жизненоважни промени, които ще доведат до евентуално съществени нарушавания на човешките права на бежанците и мигрантите.

Това ще докара голям брой хора в сива зона без съответни документи, обявиха в обща декларация шест правозащитни организации, измежду които гръцкият клон на Амнести интернешънъл и Лекари без граници.

Вчера към 700 бежанци и мигранти дойдоха от остров Самос в пристанището Елефсина, западно от Атина и бяха откарани в лагери в континенталната част на Гърция.

Властите в Самос обявиха, че това не е понижило напрежението. Те обявиха, че други 200 пристигания са били регистрирани в понеделник и проведоха митинг, настоявайки за по-решителни дейности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР