Гръцкото правителство е готово отново да стъпи на международните дългови

...
Гръцкото правителство е готово отново да стъпи на международните дългови
Коментари Харесай

Атина готви триумфално завръщане на международните дългови пазари след 3 години

Гръцкото държавно управление е готово още веднъж да стъпи на интернационалните дългови пазари още идната седмица за първи път от 2014 година насам. Това настояват източници, представени от CNBC.

Завръщането на европейската страна на тържищата ще бъде значима крачка, която би трябвало да покаже, че направените около избавителната стратегия промени работят. Този сигнал от държавното управление в Атина желаят да изпратят на интернационалните кредитори, както и на своите гласоподаватели.

Въпреки това кабинетът на Алексис Ципрас би трябвало доста деликатно да избере най-подходящото време, с цел да избегне вероятни политически и стопански разтърсвания.

Източникът на CNBC твърди, че връщането на Гърция на интернационалните пазари " най-вероятно ще стане през идната седмица, тъй като първо ще се изчака срещата на Международния валутен фонд (МВФ) в четвъртък и публикуването на оценка за Гърция на S&P в петък ".

 Гърция не е била толкоз привлекателна за вложителите от рецесията насам
Гърция не е била толкоз привлекателна за вложителите от рецесията насам

Атина се връща на бял кон на облигационния пазар

Членовете на изпълнителния съвет на Фонда ще обсъдят тази седмица въпроси, свързани със избавителния проект за Атина, както и устойчивостта на дълга на южната ни съседка. Тяхната оценка ще е решаваща за по-нататъшните дейности на гръцкото държавно управление.

Не по-малко значим обаче е отчетът на рейтинговата организация S&P за обстановката в европейската страна. Заради регулаторни ограничавания обаче от нейното управление няма по какъв начин авансово да разкрият дали ще бъде изменен рейтингът на Гърция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР