Гръцкото министерство на туризма публикува изчерпателни указания, които хотели, къмпинги,

...
Гръцкото министерство на туризма публикува изчерпателни указания, които хотели, къмпинги,
Коментари Харесай

Атина издаде строигу иказания как да се работи с туристите в условията на пандемия


Гръцкото министерство на туризма разгласява изчерпателни инструкции, които хотели, къмпинги, туристически сътрудници и транспортни компании би трябвало да съблюдават преди възобновяването на туристическия сезон през юни, заяви АНА-МПА, съобщи БГНЕС.

Очаква се всеки хотел или туристически обект да сформира протокол въз основа на напътствията на министерството и да го ползва към своите действия, както и да дефинира координатор, който ще работи в съдействие с доктор.

Също по този начин обектите би трябвало да обучат личния състав по какъв начин да се отнася с гостите и да вкара защитни ограничения за персонална сигурност по време на работата им в оборудванията.

Директивата от 20 страници обгръща образованието на личния състав за различаване на вероятни признаци на ковид и използването на незабавни процедури при вероятни случаи; детайлности за това по какъв начин личният състав би трябвало да почиства пространствата и обслужва гостите и приканва за процедури за стерилизация на всички повърхности, ключове и материали, употребявани от гостите.

Всеки ден ще се ревизира температурата на личния състав, чака се хотелът да съхранява записи за контакти както за личния състав, по този начин и за гостите, ако се наложи следене на контакт и да оповестява за всички вероятни признаци на Covid-19.

Също по този начин са избрани специфични разпореждания за съответни пространства, като кухни, заведения за хранене, публични пространства за отмора, басейни и зони за доставка, като в кухните се позволяват единствено хора от личния състав.

Гърция разгласи, че ще възобнови действието на целогодишните хотели на 1 юни, в това число къмпингите.

На 15 юни сезонните хотели ще се отворят още веднъж, в същия ден, когато интернационалните полети ще бъдат обновени от редица към момента неопределени утвърдени страни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР