Гръцкото министерство на селското стопанство съобщи, че е издало забрана

...
Гръцкото министерство на селското стопанство съобщи, че е издало забрана
Коментари Харесай

Туристи над 100 кг. няма да яздят магарета в Санторини

Гръцкото министерство на селското стопанство заяви, че е издало възбрана туристи с тегло над 100 кг да яздят магаретата на остров Санторини, откакто имаше доста недоволства, че изкривяват гръбнаците на животните, написа в. " Дейли мейл ".

Посетителите на острова няма да имат право да яздят също по този начин бременните самки или боледуващи животни. Стопаните на магаретата се задължават да ги хранят единствено с прясна храна и да ги поят с чиста вода.

През лятото гръцки бранители на животните биха паника, че прекомерно охранените американски и европейски туристи изкривяват гръбнаците на локалните магарета.

Тези копитни животни са необятно употребявани за разходка из забележителностите от туристическите групи. Но деятелите от организацията " Помощ за магаретата от Санторини " сигнализираха, че огромният брой туристи, които в множеството случаи са с наднормено тегло, предизвикват изкривявания на гръбначния дирек и на крайниците на животните.

Местните хора били принудени да кръстосват магаретата си с по-яки екземпляри, с цел да устоят, когато бъдат яхнати от едрогабаритни гости на острова.

Специалисти предложиха магаретата да не носят товар, преизпълнен 20 % от живото им тегло. А това рядко се спазваше от страна на американски и европейски туристи. Животните доста постоянно биваха претоварвани, а също така трябваше да преодоляват по време на туровете си 568 стъпала, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР