Гръцкото министерство на отбраната потвърди, че ще предостави на Украйна

...
Гръцкото министерство на отбраната потвърди, че ще предостави на Украйна
Коментари Харесай

Гърция ще изпрати на Украйна 30 бронирани машини БМП-1

Гръцкото министерство на защитата удостовери, че ще даде на Украйна бронирани машини на пехотата вид БМП-1 руско произвеждане, получени през 1994 година, против същия брой немски бронирани машини „ Мардер “ (Marder), оповестява „ Катимерини “.

Новината в началото беше обявена през вчерашния ден от немския канцлер Олаф Шолц , който сподели, че се е договорил за доставката при диалога си с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в границите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Гръцкото военно министерство заяви, че детайлностите ще бъдат контрактувани в къси периоди с немското министерство на защитата , с цел да може съглашението да бъде приложено допустимо най-скоро.

В момента гръцките сухопътни сили разполагат със 147 броя БМП-1. Според добре осведомени източници, представени от „ Катимерини “, първичният вид на съглашението сред Атина и Берлин планува Гърция да даде на Украйна 3 0 бронирани машини руско произвеждане и да ги размени със същия брой „ Мардер “.

Бронираните машини БМП-1 са доставени на Гърция от Германия при започване на 90-те години на предишния век от инвентара, завещан от някогашната Германска демократична република.

Говорителят на гръцкото държавно управление Янис Иконому съобщи през днешния ден, че Гърция изпраща на Украйна съоръжение , което не е належащо на гръцките въоръжени сили, и го заменя с по-модерни оръжия , заяви телевизия Скай.

" Първо ще дойдат по-модерните и след това ще заминат остарелите ", сподели той и добави: " освен няма да ни липсват, а ще получим по-съвременни ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР