Гръцкото министерство на финансите внесе снощи в парламента предложение за

...
Гръцкото министерство на финансите внесе снощи в парламента предложение за
Коментари Харесай

Гърция намалява ДДС-то в общественото хранене и транспорта

Гръцкото министерство на финансите внесе нощес в Народното събрание предложение за понижаване на Данък добавена стойност в публичното хранене и превоза от 1 юни, заяви телевизия Скай. Предложението е в границите на данъчните облекчения за превъзмогване на следствията от ковид в стопанската система, оповестени предходната седмица от премиера Кириакос Мицотакис.

От 1 юни до 31 октомври тази година Данък добавена стойност се понижава от 24 на 13 % за безалкохолните питиета, кафето, чая, както за билетите за кино, превоза на пасажери и багажа им (влак, метро, трамваи, градски и извънградски рейсове, въздушен и морски транспорт), оповестява Българска телеграфна агенция.

Намаленият Данък добавена стойност ще се ползва и върху потреблението на несъдържащи алкохол питиета на място.

Данък добавена стойност се понижава и за туристическите пакети от 80/20 (т.е. 80 % с Данък добавена стойност 13 % и 20 % от цената с Данък добавена стойност 24 процента) на 90/10.

Наемодателите се освобождават от налог върху прихода за частта от наема (40 процента), която няма да получат поради наредбите за битка с следствията на ковид върху стопанската система.

Очаква се Народното събрание да гласоподава измененията, препоръчани от министерството на финансите, в петък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР