Гръцкото издание Катимерини“ изразява опасения, че опозицията в Северна Македония

...
Гръцкото издание Катимерини“ изразява опасения, че опозицията в Северна Македония
Коментари Харесай

Гърция се бои за споразумението за името след вота в Македония

Гръцкото издание „ Катимерини “ показва опасения, че опозицията в Северна Македония може да преразгледа договорката от Преспа за името, в случай че завоюва през април, предава БГНЕС.
То цитира думите на секретаря по интернационалните връзки на националистическата съпротива в Северна Македония, че в случай че неговата партия ВРМО-ДПМНЕ пристигна на власт през април, тя ще оспори съглашението за името, подписано с Гърция през 2018 година.
„ Ако се образува ново държавно управление, приоритет ще бъде да се сложи „ Македония  бързо на пътя към присъединението към Европейски Съюз. Ако реализираме това, ще бъде по-лесно да отворим още веднъж тези въпроси, да отворим още веднъж въпроса за самоопределението, което договорът ни лиши “, цитира „ Катимерини “ думите на Тимко Муцунски в изявление за телевизия Скай.
„ Има законни средства за това и дали ще го създадем, ще бъде несъмнено от крайния резултат от изборите “, сподели той, като се базира на предварителните избори, оповестени от министър-председателя на страната Зоран Заев след решението Брюксел да замрази договарянията за присъединение с балканската страна предходната седмица.
" Гарантирам, че до момента в който съм жив и даже доста по-късно, никой жител на тази страна няма да употребява новото име по избор ", сподели Муцунск, представен от гръцката медия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР