Гръцкото издание "Ефимерида тон синдактон" пише във водещия си материал,

...
Гръцкото издание "Ефимерида тон синдактон" пише във водещия си материал,
Коментари Харесай

Насилието на расистка основа в Гърция взема по една жертва на ден

Гръцкото издание "Ефимерида звук синдактон " написа във водещия си материал, че насилието на расистка основа в Гърция има по една жертва всеки ден.

361 недоволства са били подадени за сходни случаи пред 2019 година по публични данни. Повечето набези и други произшествия обаче не се рапортуват на никое място от боязън.

Германският президент прикани за повече самооценка за расизма

В 25 % от случаите причинители са униформени и държавни чиновници. Основни жертви са бежанци, мигранти и членове на ЛТБТИ общността.

Вестникът оповестява също, че под карантина е сложено селището Аязма в префектура Родопи в Северна Гърция. Там са открити 5 нови случая на новия ковид през последното денонощие, с което общият брой на инфектираните доближава до 15. Сред наложените ограничения е възбрана за огромни събирания отвън фамилните и комендантски час от 21 ч. до 7 ч.

За "общо обръщение на Гърция и Израел към Турция " оповестява на първа страница ежедневникът "Катимерини " в публикация, отдадена на почналото през вчерашния ден посещаване на гръцкия министър-председател Алексис Ципрас в Израел и диалога му с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

"Имаме общи ползи, изправени сме пред общи провокации, имаме изключителни общи благоприятни условия ", е декларирал Нетаняху в думите си към Мицотакис в Ерусалим.

В взаимната декларация след извършеното съвещание на висшия съвет за съдействие се съдържа и индиректно наказание на всички, които нарушават суверенните права на Гърция в изключителната й икономическа зона и континенталния й шелф.

Двете страни са подписали междуправителствени съглашения за съдействие в редица от области като опазването на здравето, киберсигурността и околната среда.

"Та неа " също оповестява за признатата взаимна декларация сред Гърция и Израел, в която се споделя: "Израел още веднъж декларира цялостната си поддръжка и мощната си взаимност към Гърция във връзка с морските й зони и опълчването си на всеки опит за нарушение на тези права. Израел отдава огромно значение на дългото си и значимо съдействие с Гърция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР