Гръцкият вестник Elefteri ora“ публикува карта за разделянето на Македония

...
Гръцкият вестник Elefteri ora“ публикува карта за разделянето на Македония
Коментари Харесай

Гръцко издание иска скандална подялба на Македония

Гръцкият вестник " Elefteri ora “ разгласява карта за разделянето на Македония като илюстрация на коментар, озаглавен " Решението е обща граница със Сърбия “. Според изданието Македония би трябвало да бъде поделена сред Гърция, Албания, Сърбия и България. Заедно с това е оповестен и гръцки химн за Македония, който споделя за земята на Александър, освободена от варварите.
По мотив обявата македонските медии означават, че вестникът се счита за непосредствен до Гръцката православна черква и до някои от десните екстремистки партии, с което се изяснява, че при разделянето по-голяма част от Македония се пада на Гърция.

Скопските медии считат, че публикуването на сходна карта е сериозна провокация към мира на полуострова. Сръбското издание на съветския " Спутник “ също се базира на обявата на " Elefteri ora “ и на коментар на албанския портал „ Аntipress “.

Сръбското издание отбелязва, че най-малка част от поделената Македония се пада на Албания, а най-голямата на Гърция - по-малка част от гръцката би трябвало да отиде към Сърбия, а по-малко от сръбската към България.

Според албанския портал " оповестяването на сходна карта за делба на Македония, до момента в който се водят диалози за избора на ново име на страната, което е изискване за участието й в НАТО, както и преди дълго чаканата среща сред Заев и Ципрас, е сериозна провокация към мира на Балканите “. Албанският портал се надява, че това е смешка или последица от тежката икономическа рецесия в Гърция.

Срещата сред Алексис Ципрас и Зоран Заев е оповестена по време на икономическия конгрес в Давос сред 23 и 26 януари 2018 година Паралелно с това сръбското издание на " Спутник “ разгласява коментар, отдаден на митинга в Солун озаглавен „ Какво могат македонците като против тях се изправят 100 хиляди гърци “.

Източник: Канал 3
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР