Гръцкият Върховен административен съд е обявил за съобразена с конституцията

...
Гръцкият Върховен административен съд е обявил за съобразена с конституцията
Коментари Харесай

Край на надеждите – гърците остават без 13 и 14 заплата

Гръцкият Върховен административен съд е оповестил за съобразена с конституцията анулацията на 13-ата и 14-ата заплата в бюджетния бранш на страната, заяви " Катимерини ". Това поставя завършек на упованията за възобновяване на великденските и коледните надбавки на бюджетните чиновници, както и на претенциите им за изплащането им със задна дата от премахването им през 2012 година.

Решението анулира по-старо решение на Върховния административен съд, което беше в противоположен смисъл. Поради огромната значимост на тематиката въпросът беше отправен до цялостния състав на съда, който дефинитивно поставя завършек на вярата за заплащания със задна дата в бюджетния бранш, макар противоположното мнение на докладчика по делото.

Вестникът написа още, че министър председателят Алексис Ципрас е оставил през вчерашния ден отворена опцията за спомагателни обществени заплащания, отвън утвърдените този месец, като изплати на пенсионерите сума, сходна на признатата предходната седмица, и за Коледа.

" Катимерини " цитира и отчет на Международния валутен фонд, в който се признава, че закъснението в преструктурирането на гръцкия дълг е подкопало вероятностите за възобновяване на гръцката стопанска система. МВФ признава още, че в годините на рецесията е била дадена непропорционално огромна тежест на промените в обществените финанси.

Икономическият всекидневник " Нафтемборики " оповестява данни от бюджетната работа на гръцкия парламент, съгласно които първичният бюджетен остатък през първото тримесечие на 2019 година е по-нисък в съпоставяне със същия интервал предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция. По-конкретно консолидираният примитивен резултат на общото ръководство демонстрира понижение със 79 милиона евро. За същия интервал държавният бюджет записва понижаване на първичния резултат на касова основа с 436 милиона евро. Отбелязва се понижаване на данъчните доходи с 518 милиона евро и на приходите от програмата за обществени вложения със 178 милиона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР