Гръцкият тийнейджър Стефанос Циципас победи южноафриканеца Кевин Андерсън с 6:7(4),

...
Гръцкият тийнейджър Стефанос Циципас победи южноафриканеца Кевин Андерсън с 6:7(4),
Коментари Харесай

Циципас ще играе за титлата в Торонто срещу Надал

Гръцкият младеж Стефанос Циципас победи южноафриканеца Кевин Андерсън с 6:7(4), 6:4, 7:6(7) и ще играе на финала на шампионата по тенис от сериите Мастърс 1000 в Торонто против Рафаел Надал. Испанецът, водач в международната класация и подложен под номер 1 на шампионата в Торонто, се наложи със 7:6(3), 6:4 против Карен Хачанов.
Андерсън изпрати бекхенд в навън за последната точка в мача, а Циципас пусна ракетата си на корта и изкрещя победоносно през публиката в Торонто. Това беше четвъртата поредна победа на гръцкия младок против тенисист от топ 10 на шампионата, откакто по-рано той надделя Доминик Тийм, Новак Джокович и Александър Зверев.
" Никога не става по-лесно. Просто ти би трябвало да ставаш по-добър ", написа Ципас на обектива на камерата след края на срещата.
Гръкът ще изиграе първия си край на шампионат Мастърс 1000 точно на 20-я си рожден ден. Негов противник ще бъде легендата Рафаел Надал, който надделя Хачанов в преустановяван поради дъжд дуел.
Надал се затрудни с Хачанов, откакто руснакът изпрати шест аса в полето на испанеца. Той обаче завоюва първия сет с тайбрек и втория на четири, което го приближи на един мач от 33-та му купа от шампионати с сан Мастърс 1000.
" Доволен съм от играта ми и мисля, че тя става все по-добра. За на следващия ден имам значим тест, тъй като ще играя с млад тенисист, който се показва превъзходно. Радвам се, че ще го срещна на финала ", сподели той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР