Гръцкият премиер Мицотакис иска да привлече чуждестранни инвестиции Гърция представи

...
Гръцкият премиер Мицотакис иска да привлече чуждестранни инвестиции Гърция представи
Коментари Харесай

Гърция представя пробизнес бюджет с амбициозни цели за растежа

Гръцкият министър председател Мицотакис желае да притегли задгранични вложения

Гърция показа бюджет с пробизнес ориентировка и амбициозни цели за икономическия напредък. Това е първият бюджет на новото консервативно държавно управление след успеха му над крайнолявата СИРИЗА и включва намаление на налозите, стимулиране на частните разноски и поощряване на непознатите вложения, написа Рolitico.

Според ръководещите проектите съставляват " коренно завръщане към растежа, заетостта и увеличението на приходите ". Критиците обаче считат, че заложените цели са прекомерно оптимистични и амбициозни.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Надвишени упования

Икономиката на страната стартира да пораства през 2017 година и излезе от избавителната стратегия през август. Все още упражняващите мониторинг интернационалните кредитори може да останат сюрпризирани от обещанието на Гърция да реализира остатък от 3.5% от Брутният вътрешен продукт до 2022 година и по-късно равнище от 2.2% до 2060 година

Янис Музакис от аналитичния уебсайт MacroPolis счита, че ревизираната нагоре прогноза за растежа от 2.8% много надвишава упованията на организациите, следящи гръцката стопанска система, в това число Европейската комисия, която би трябвало да утвърди бюджета. Прогнозата на Брюксел е за напредък от 2.2% през 2020 година, а на Международния валутен фонд – 2% за 2019 и 2020 година

Фискална " дупка "

Консервативното държавно управление споделя, че ще съблюдава фискалните обещания на страната за 2019 и 2020 година, само че желае да предоговори задачите за първичния остатък с кредиторите от 2021 година нататък. Постигането по едно и също време на фискалните цели и на желанията за растежа обаче ще бъде мъчно.

Международните кредитори показват фискална " дупка " от 0.5% от Брутният вътрешен продукт в гръцките бюджетни проекти за 2020 година В резултат Атина дава обещание различни ограничения за решение на казуса и за продобиване на утвърждението на кредиторите. Янис Музакис прецизира, че огромна част от тези ограничения са свързани с битката против избягването на налози, само че до момента кредиторите са реагирали скептично на сходни оферти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР