Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Коментари Харесай

Мицотакис: Превърнахме проблемите си с Турция в спор между Анкара и ЕС

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година съобщи, че Атина е съумяла да трансформира неразбирателствата си с Турция в спор сред Турция и Европейски Съюз, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Според премиера на Гърция през октомври Европейски Съюз е дал късмет на Турция, само че тя не се е възползвала от този позитивен дневен ред.

Запитан в телевизионно предаване дали в случай че от идната среща на върха на Европейски Съюз тази седмица не произлязат наказания против Турция, ще бъде употребена картата с несъгласие по други въпроси, Мицотакис отговори: "Мнозинството от европейците е на страната на Атина. Нашите съдружници са доста. И други могат да употребяват това ".

По думите на гръцкия министър-председател не е в интерес също и на Турция да продължава напрежението и Анкара би трябвало да преразгледа своята връзка с Европа.

Същевременно Мицотакис уточни, че Атина е подготвена на разговор с Анкара по въпроса за континенталния шелф и морските зони, а в случай че двете съседки не реализиран единодушие, той предложи те да се извърнат към Международния съд на Организация на обединените нации и да зачетат неговото мнение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР