Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че ако Европейският съюз в

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че ако Европейският съюз в
Коментари Харесай

Премиерът на Гърция изглежда доволен от плана на ЕС за възстановяване

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че в случай че Европейският съюз в последна сметка премине към издаване на взаимен дълг за финансиране на стратегия за възобновяване, това ще бъде " голяма крачка " за блока.
" Това не е рецесия, която можем да преодолеем без огромни базуки и мисля, че това, което предлага Европейската комисия, е голямо; това, което ЕЦБ е направила, също е огромно и, обединявайки двете, и в случай че Европейският съюз най-сетне бъде ориентиран към издаване на общ дълг (дори на равнище Комисия), с цел да финансира стратегия, фокусирана върху бизнеса, а не заемите, това ще бъде голяма крачка за Европейски Съюз ", сподели той по време на уебинар по стратегия, отдадена на сполучливия отговор на Гърция на пандемията COVID-19 и провокациите пред страната след отварянето на туризма още веднъж.
" [Начин за ЕС] да покаже взаимност по осезателен метод и да помогне на всички страни да се оправят с рецесията ", прибавя той, представен от гръцкия вестник " Катимерини ".
Мицотакис разказа проекта за възобновяване на Европейската комисия като " доста упорит ", отбелязвайки, че Гърция ще бъде една от страните, които ще се възползват доста от него.
„ Надявам се, че това е опция да се направи нещо в действителност самоуверено, което по някакъв метод ще съживи Европейския план “, сподели той и предизвести, че страните, които остават скептично настроени към проекта, мощно зависят от общия пазар и възможен провал ще докара до обилни загуби за тях.
Уебинарът се организира в партньорство с Милър Център на Университета на Вирджиния.
Още: " Бразилия за повторно с най-вече случаи на ковид на дневна база в света, в Южна Корея нещата се усложняват "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР